detalii
Arhipelagul Maldive, reprezinta un paradis tropical, ce se intinde pe o suprafata de 90000 de km patrati in Oceanul Indian, la 500 de km departare de capul sud al Sri Lanka si India.
Arhipelagul e format dintr-un grup de 26 de atoli, formati din peste 1100 de insule din care 202 sunt locuite si numai 80 reprezinta destinatii turistice.
Cele peste 1000 de insule de coral au ca baza formatiuni stancoase, formate in urma cu 60 de milioane de ani.
Limba oficiala: divehi
Moneda oficiala: rufiyaa; 1 USD = 15 MVR, 1 EUR = 17 MVR
Se pot practica sporturi atat pe uscat cat si pe apa, echipamentul pentru surfing si pentru scufundari fiind gratuit. Insula Meerufenfushi sau Meeru, e acoperita cu nisip si vegetatie luxurianta si e inconjurata de o laguna cu ape limpezi. Aici are loc saptamanal spectacolul Bodu Beru, cu dansuri populare din Maldive acompaniate de tobe iar turistii se pot alatura dansatorilor.
Din mai pana in noiembrie este perioada ploilor si furtunilor, umiditatea fiind ridicata.
Cea mai calda luna a anului este aprilie, iar cea mai racoroasa este decembrie.
Sezonul de varf este cuprins intre lunile decembrie si aprilie, in timp ce perioada cuprinsa intre lunile mai si octombrie este mai putin propice sejururilor, fiind cea mai ploioasa.
Scufundari se pot face tot timpul anului iar sezonul pentru surf este in perioada martie - octombrie.
Situate la nord de Ecuator, Insulele Maldive au un climat tropical marin, cald, moderat de brize, cu precipitatii bogate in perioada musonilor. Musonii determina practic succesiunea si caracteristicile celor doua sezoane: sezonul uscat, ce dureaza din ianuarie pana in martie si este influentat de musonul de nord-est si sezonul umed, ce tine din mai pana in noiembrie si este influentat de musonul de sud-vest. Temperaturile medii din timpul zilei se situeaza in jurul valorii de 300 C iar noaptea coboara pana la 230 C. Precipitatiile medii anuale au valori de aproximativ 2.540 mm in nord si de 3.810 mm in sudul arhipelagului.
Viza & Tips Maldive
Cetatenii romani nu au nevoie de viza in prealabil pentru a intra in Maldive. Se acorda viza la punctul de trecere frontiera, pentru maximum 30 de zile, la intrarea in tara. Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare: Pasaport valabil cel putin inca 6 luni de la data de incepere a calatoriei.
Religia predominanta in Maldive este cea islamica. Totusi, resorturile de pe insule sunt foarte relaxate in privinta codului de imbracaminte. In restaurante insa nu este acceptata costumatia de plaja. La fel si in alte spatii mai indepartate de plaja. Atunci cand vizitati capitala Male sau insulele locale, va recomandam sa va imbracati modest si sa va asigurati ca cel putin umerii si coapsele sunt acoperite. A face plaja topless este interzis prin lege.
In Maldive, obiceiurile religioase manifestate in public ale unei alte religii in afara islamului sunt ilegale, pentru vizitatori si se sanctioneaza cu inchisoarea.
Locuitorii mananca traditional cu mana. Daca doriti sa intrati in atmosfera traditionala tineti cont de faptul ca este considerat un gest ofensator atingerea mancarii cu mana stanga.